Mark en de Dingen
m a r k w e g h o r s t
Digitale poliklinieken in Nijmegen
Categories: idee, internet, zorg

In het Radboud UMC zijn twee digitale poliklinieken geopend. Een goed voorbeeld van samenwerking tussen patiënten en behandelaars. Patiënten hebben online toegang tot hun dossier, kunnen afspraken inzien en kunnen informatie verzamelen met betrekking tot hun diagnose. Daarnaast is er een forum en een vraagbaak.

Meest opvallende detail in het bericht: de polikliniek is met slechts tien mensen, waarvan vier patiënten, opgezet. Opvallend is het feit dat er zo weinig mensen bij betrokken waren en dat bijna de helft van het team uit patiënten bestond.

Patiënten zijn de belangrijkste stakeholders van een zorginstelling. Zonder patiënten geen zorg. Hoeveel zorginstellingen nemen hun patiënten zo serieus dat ze direct betrokken zijn in innovatieprojecten? En wie benoemt ze in een projectteam?

Lees het bericht hier

Share

Comments are closed.