Mark en de Dingen
m a r k w e g h o r s t
Ik Leer Anders
Categories: Mark, Onderwijs

Uit onderzoek blijkt dat een aantal kinderen met leerachterstanden leert op een andere manier dan op school ‘handig’ is. Deze kinderen zijn beelddenkers. Ze denken in (film)beelden en niet in letters en cijfers). Dit levert een probleem op bij het verwerken van de stof in de klas (die komt immers vaak als letters en cijfers. Het levert echter ook meteen dé voorwaarde op om dat probleem aan te pakken en op te lossen.

Als je een beelddenker bent (kijk naar de kenmerken op IkLeerAnders) dan kun je vast iets met deze methode. Na één sessie ben je er achter: werkt dit voor mij wel of werkt het niet. Gegarandeerd resultaat voor beelddenkers. Je leert een eigen methode toe te passen, waardoor je nu en in de toekomst in staat bent het onderwijs op je eigen niveau te kunnen blijven volgen. Je leert de lesstof, de opgaven op een voor jou vertrouwde manier in beelden om te zetten, waardoor het beter beklijft en beter te reproduceren is. Op IkLeerAnders staan ervaringen van ouders en kinderen die aan de slag zijn geweest met deze methode.

De training is voor leerlingen die problemen hebben met:
* Taal: spellen, lezen
* Rekenen: tafels, plus en min sommen
* Onthouden van informatie
* Concentratie: snel afgeleid
* Organisatie en/of klokkijken

Training ‘Ik leer anders’ leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz.

Inhoud training:

 1. Doelstelling bespreken
 2. Informatiesysteem testen en leerstrategie bepalen
 3.  Rust en ruimte creeren

Basisinformatie leren via beelddenken

 • Informatie op juist wijze ordenen (beter onthouden)
 • Alfabet en woorden (dictee)
 • Cijferveld, tafels en automatiseren van sommen
 • Klokkijken (ook digitaal)

Informatie en kosten

De kosten van de basistraining zijn 279 euro

(4 sessies van een uur á 60 euro + een werkboek van 39 euro)

Vanaf 5 jaar, ook voor voortgezet onderwijs en volwassenen

Je kunt mij bellen voor een afspraak 06 – 25 39 0113  of contact opnemen via mark@markweghorst.com

Ook voor een presentatie over “Ik leer anders” (in schoolteam of ouderavond) kun je contact met mij opnemen.

Share

2 Comments to “Ik Leer Anders”

 1. Caroline schreef:

  Kun je hier als onderwijsassistente ook mee aan de slag?
  Volgens mij kun je dan leerlingen nog beter helpen

  gr. Caroline

  • MarkW schreef:

   Dag Caroline,
   Dank voor je reactie. Het klopt dat onderwijsassistenten ook met deze methode aan de slag zouden kunnen. Het is wel handig dat binnen een schoolteam mensen op de hoogte zijn van deze methode en er ook achterstaan. In het stuk op mijn site staat ook de mogelijkheid om mij in te huren voor zo’n teambespreking.
   Groet,
   Mark