Mark en de Dingen
m a r k w e g h o r s t
Schrijverij

Zo nu en dan schrijft Mark voor anderen. Hier staan die stukjes bij elkaar. Alle andere stukken op de site zijn, met uitzondering van de pagina “extern” en de stukken die daar te vinden zijn, van de hand van Mark. Daarmee is een indruk te krijgen van de manier van schrijven.

Mark schreef rond de eeuwwisseling een boek dat hij nog steeds in eigen beheer heeft. Een manuscriptbeoordelaar zei ooit dat het schande was dat het niet in de openbaarheid zou komen. Mark heeft daarom het gehele boek online beschikbaar gemaakt. “Hanneke en Martin” is te kenschetsen als biografische fictie. Of een fictieve biografie. Het grote kernthema in dat werk is het losmakingsproces van een jonge volwassene van beklemmende familieverbanden. Het was online te lezen, maar is thans in een uitgeeftraject bij Free Musketeers. Wanneer je op de hoogte wilt blijven van dat proces dan kun je Mark een mail sturen.

Mark is altijd bezig met verschillende verhalen. Soms schrijft hij erg regelmatig en soms niet. Een nieuwe roman is in de maak: “Robert en Suuz“.

Naast stukjes voor anderen schreef Mark een paar jaar mee aan theaterprogramma’s van WegmetdeHaan, het creatieve collectief van Mark Weghorst en Patrick de Haan. Twee avondvullende programma’s zagen het levenslicht, een site, diverse liedjes, een interview voor televisie, verschillende radiointerviews en een heus boek: “absurdica magica”. In het begin van 2011 stopten zij definitief met optreden.