Schrijverij

(leestijd: < 1 minuten)

Mark schrijft graag. Hij schrijft over dingen die hem bezig houden en omdat het bij zijn werk hoort. Stukken die hier staan zijn soms elders ook al verschenen of gebruikt in lezingen en presentaties. 

Mark schreef rond de eeuwwisseling een boek. Het boek werd in 2012 uitgegeven door Free Musketeers (later Lecturium) en is nog steeds verkrijgbaar. “Hanneke en Martin” is te kenschetsen als biografische fictie. Of een fictieve biografie. Het grote kernthema in dat werk is het losmakingsproces van een jonge volwassene van beklemmende familieverbanden. 

Mark is altijd bezig met verschillende verhalen. Soms schrijft hij erg regelmatig en soms niet. Een nieuwe roman is in de maak: “Robert en Suuz“.

Naast stukjes voor anderen schreef Mark een paar jaar mee aan theaterprogramma’s van WegmetdeHaan, het creatieve collectief van Mark Weghorst en Patrick de Haan. Twee avondvullende programma’s zagen het levenslicht, een site, diverse liedjes, een interview voor televisie, verschillende radiointerviews en een heus boek: “absurdica magica”. In het begin van 2011 stopten zij definitief met optreden.