F-A-ire Bag

(leestijd: 2 minuten)

Een nieuw en origineel idee van Mark Weghorst: de F-A-ire Bag.

Aanleiding? Ach, alles heeft zo zijn geschiedenis. Dit ging om een bericht in de lokale sufferd dat mensen binnen drie minuten hun huis uit moeten kunnen willen ze de brand voor zijn. Ik opperde dat de lokale sufferd zich weer eens had laten betalen voor een bericht van een verkoper van laddertjes die je uit ramen kan gooien, just in case de boel on fire zou gaan.

Het bleek mee te vallen. Het ging om een lector in de brandveiligheid die dit stelde in de krant en het land waarschuwde. Hij had niet meteen een oplossing. Ik had wel een ontbijt en de tijd om eens even na te denken.

We noemden de opties:


1. uit het raam springen: flatsch! op de grond. Geen goed plan op het eerste oog.
2. via het dak: kan alleen als je daar de tijd voor hebt en één van de kinderen zou alsnog een wisse dood sterven, want zij grensde niet aan het dak.
3. het laddertje. Ieder raam een laddertje. Nu waren we net vorige week op een kermis geweest waar zo’n laddertje hing en waar je voor €50 naar boven kon klimmen. Dat lukte niemand. Bovendien zagen mijn kinderen mij nog niet klimmen.
Een nieuw idee werd geboren. We opperden nogeens de snelste manier om buiten te komen: door het raam springen. Wat nu als je zou worden opgevangen?  In een auto gebeurt dit in splitsecond door een airbag. Zou je aan de rand van je woning, onder de ramen waaruit gesprongen zou kunnen worden, niet een airbag kunnen maken? Waar je op kan springen, nadat je de Rode Knop naast het raam hebt ingedrukt?

Mogelijk is de oplossing te duur. Wellicht is het iets voor woningbouwstichtingen om eens uit te zoeken. Wellicht zijn er meer toepassingen voor de f-A-ire Bag. Dat laatste is trouwens een samenvoeging van Airbag en Firebag. Misschien moeten we daar nog iets aan doen.

Zijn er mensen geinteresseerd? Zoek contact! Mark: 0625390113. Mijn ideeën zijn niet duur en ik kan ze toch niet allemaal zelf uitvoeren. Als iemand dit originele idee herkent als het zijne dan hoor ik dat ook graag!

Print Friendly, PDF & Email