Geld of waarde?

20130524-225224.jpgBurgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo hebben in hun wijsheid bedacht dat het FBK-stadion te grabbel gegooid mag worden. Het is 23 mei 2013 als duidelijk wordt dat Munsterman van FC Twente alleen geïnteresseerd is in de locatie en niet in de breedtesport (so long voor de maatschappelijke opdracht die FC Twente zichzelf toedicht) en dat de ideeën van B&W en FC Twente tezamen de dood in de pot zijn voor de atletiek in Hengelo, Twente en Nederland.

Ik las ergens dat elke stad zijn Betaald Voetbal Organisatie heeft en kennelijk wil Hengelo daar graag achteraan. Weg met de atletiek.

B&W zijn in dezen slechts geïnteresseerd in het geld. Met de cash van FC Twente is er snel geld en is er voor de verkiezingen toch maar mooi een financieel klinkend resultaat. De waarde die het FBK-stadion buiten die cash uitdrukt wordt gemakshalve aan de kant geschoven. Het zal hier niet voor het eerst zijn dat geld voor waarde gaat.

Je zou denken dat mensen in tijden van crisis inventief worden. Dat ze bij een begrotingstekort bedenken hoe de tribunes, het stadion, de accommodatie geld op kunnen leveren. Dat je daar allerlei buitenissige dingen voor kunt bedenken. Dat je zelfs kunt bedenken dat het opschalen van de huidige activiteiten geld op zou kunnen leveren. Het feit dat die oplossingen er nu nog niet liggen wil slechts zeggen dat er niet voldoende op geïnvesteerd is om ze te vinden. Ik ben in ieder geval niet benaderd en ik heb doorgaans overal wel ideeën voor!

B&W telt liever dubbeltjes en gaat in zee met grootgrondbezitter FC Twente om vervolgens navolgende bestuurders met een deal op te zadelen waar niemand meer gelukkig van wordt als blijkt dat het vijfde voetbalstadion van Overijssel er net één teveel bleek. Nee, dan heb je iets aan geld op de bank.

“Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”. “Vergeef het hen, zij wisten niet beter.”
Zomaar wat quotes om aan te geven dat het nog niet te laat is. Er is gelukkig nog een gemeenteraad die het tij kan keren. De gemeenteraad die de schone taak heeft om de belangen te wegen.

Die met een opdracht tot werkelijke inventiviteit de wethouder weer aan het werk kan zetten. Een wethouder die vervolgens tot aan de verkiezingen zijn best kan gaan doen om tot echte oplossingen te komen die langjarig van waarde zullen zijn voor Hengelo, Twente, Nederland. Die daarvoor dan ook een steen in de sokkel onder het beeld van de vliegende huisvrouw verdient. Maar alleen dan èn alleen daar! Onder de vliegende huisvrouw. Ken uw positie..

24 mei 2013: dochter heeft atletiektraining, maar kan eigenlijk niet op de baan. Haar baan, sinds negen jaar. De baan is die middag van bobo’s. Bobo’s die een dag eerder nog het doodvonnis van deze locatie adviseerden staan hier goede sier te maken met een bewegingsprogramma, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hengelo. Het kan raar lopen. Ben ik de enige die dit stuitend vind? Ben ik de enige die zich nu al afvraagt of B&W zich 8 juni aanstaande als vanouds laat fêteren bij de laatste FBK-games? En zullen zij klappen bij het slot?

Het is nog niet te laat. Wordt het geld of waarde? Bij het laatste ben ik graag uw eerste lid van de denktank.

Print Friendly, PDF & Email