De dobbelfunctionaris

(leestijd: 2 minuten)

Hierbij solliciteer ik naar de functie van dobbelfunctionaris. Oké, ik weet dat de functie nog niet vacant is, maar hij komt er vast en dan heb ik alvast gesolliciteerd. Ik denk dat ik erg geschikt ben als dobbelfunctionaris. Ik kan goed overweg met dobbelstenen. Ben betrouwbaar en van onberispelijk blazoen en kan een geldige verklaring omtrent gedrag overleggen. Als dobbelfunctionaris lever ik graag een bijdrage aan de moeilijke opgaves in de wereld van zorg-onderwijs-jeugdhulp-gemeente-etc.

Wat ik ga doen als dobbelfunctionaris?

Dobbelen. In al die situaties waar “het veld” er niet uitkomt wie voor welk deel van de zorgvraag, of onderwijsvraag of welke vraag dan ook gaat betalen kom ik opduiken. Ik heb mijn dobbelstenen bij me en na het inschenken van goede koffie krijgen de aanwezige partijen precies tien minuten om alsnog tot afspraken te komen.

Na tien minuten rollen onverbiddelijk de dobbelstenen en worden de stenen verdeeld. Al naar gelang het aantal aanwezigen zal het aantal dobbelstenen worden aangepast. Ik kan u daarvoor het model doen toekomen. Ik heb daar echt over nagedacht.

De ogen van de dobbelstenen corresponderen met de aanwezigen en bepalen wie er gaat betalen. Degene die de dobbelronde wint betaalt. Deze keer. Een volgende keer is een ander aan de beurt.

Waarom?

Het komt immers allemaal uit dezelfde grote pot. En uiteindelijk moet er toch betaald worden. Dus zonder dat er oeverloze domeindiscussies gevoerd moeten worden kunnen we zo snel ter zake komen. Waarschijnlijk is het veel goedkoper en als je het mij maar vaak genoeg laat doen is het ook steeds eerlijker.

Ik kom ook graag dobbelen tussen de ministeries over wie mijn tarief en mijn ov-jaarkaart mag betalen. Roept u maar!

Print Friendly, PDF & Email