Stimuleer het ondernemerschap

(leestijd: < 1 minuten)
Zorgmedewerkers worden schaars. Ondanks teruglopende budgetten voor de zorg, volume- en productieproblemen hebben zorgmedewerkers een sterk ijzer in het vuur: ze worden schaars.

Over een paar jaar moet al het werk met steeds minder professionals gedaan worden. Dat vraagt om een andere benadering. De weinige zorgprofessionals weten zich schaars en zullen de prijzen opdrijven. Mits je op dezelfde productiegerichte manier blijft werken als je nu doet.

Op dit moment leiden veel organisaties in de revalidatie nog zelf specialisten op. Deze specialisten in opleiding (manueel therapeuten, psychomotore therapeuten, etc) krijgen hun opleiding vergoed en tekenen veelal een contract dat ze langere tijd gaat binden aan de organisatie. Desalniettemin komt er een moment dat ook deze medewerkers vertrekken. Tijd voor weer een nieuwe opleidingsronde?

Nee!
Maak bij uw eerstvolgende specialistenopleiding de afspraak dat de opgeleide specialist binnen twee jaar na afronding van zijn opleiding een eigen praktijk in zijn specialisme zal beginnen. Stimuleer hen daarin, niet alleen met woord, maar ook met gebaar. De terugbetalingsregeling kan omgedacht: je betaalt terug als je niet wegbent. Maak er meteen de deal bij dat de specialist zich beschikbaar houdt voor specialistische klussen. En reken op dat moment wellicht een kleine fee voor het aanbrengen van klanten.

Voordeel? Geen personele verplichtingen, geen risico’s op het verdwijnen van je specialismen, een groeiend professioneel netwerk om revalidanten mee van dienst te zijn.

Print Friendly, PDF & Email