Toekomstbeeld: plug and play

(leestijd: 2 minuten)

(column voor het personeelsbulletin van RevalidatieCentrum het Roessingh, verschenen september 2011)

 

2015: het management van Verkade-Koekjes brengt een bezoek aan ProductLeader Roessingh Revalidatiecentrum. Zij zijn benieuwd naar de ins and outs van de enorm toegenomen productie en willen kijken of ze dit ook op hun koekjesproductie kunnen toepassen.

–          Wat is nu precies het geheim van jullie productie. Tot een productiviteit van 89% komen wij ook, maar de stap naar 96%. Wat is jullie geheim?

Katheteriseren.

–          Katheteriseren?

Ja, katheteriseren. Het bleek namelijk dat ons personeel, een loopje nam met het toiletbezoek. Een van de managers rekende uit dat iedere procent productieverhoging leidde tot toename van de kosten van de schoonmaak van toiletten.

–          ?

Gehaast toiletbezoek, niet achterom kijken en veelvuldig hè. Vandaar dat we nu in de 4% overgebleven tijd al onze productiemedewerkers katheteriseren. Daàr zit ons geheim.

–          Indrukwekkend. Is er nog een volgende stap? Zijn jullie nu nog bezig met het verhogen van productie. Zien jullie überhaupt nog een mogelijkheid?

Jazeker, wij stoppen nooit met innoveren. Wij zijn namelijk een èchte kennisorganisatie.

–          Maar waar dan? Het kan toch bijna niet?

Een ringleiding en een plug-in systeem voor katheterslangen. Moet ook de flexibiliteit op de werkvloer terugbrengen: dat iedereen overal in kan pluggen.

–          Een soort plug and play?

Nou, laat dat ‘play’ er maar af…

 

(NB. Dit is satire. Het toepassen van dergelijke methodes levert gevaar op voor de volksgezondheid, arbeidssatisfactie en productiecapaciteit. Probeer dit dan ook niet thuis.)

Print Friendly, PDF & Email